Apple Ürünlerine Konsol Ekleniyor

Günümüzde rakipleriyle arasındaki fark olarak bir çok yenilikleri bize ilk sunan Apple bize yine bir yenilikle geliyor.

Telefonlarında veya tabletlerinde oyun oynamaktan zevk alanlar için müjde. Biliyorsunuz ki oyun oynamak dokunmatik telefonlarla daha zevkli bir hala geldi ancak bazı oyunlar dokunmatik telefonlarla istenildiği gibi yön verilemiyor.

Apple bu sorunu çözmek için bir yöntem geliştirdi. Home tuşuna yeni bir fonksiyon eklemeyi düşünüyor. Bu özellik sayesinde futbol oyunları gibi konsol gerektiren oyunlarda artık bir konsolunuz olacak. Home tuşunun artık iki fonksiyonu olacak. Daha tasarım aşamasında fakat şu şekilde olduğunu düşünüyorum resimlerden. Home tuşu artık bildiğiniz gibi dokunmatik parmak iziyle çıkıyor, yani tuşa basmamız gerekmiyor. Bu tasarım ile tuşa bastığımız zaman bir konsol çıkacak, tuşa tekrar bastığımızda tuş yerine oturacak böylece görüntüyü bozmayacak.

Hassaslık konusunda ne kadar iyi olur bilinmez fakat oyun severler için güzel bir fikir olduğu ortada. Eğer oyun oynarken kendinizi kaptıran biri değilseniz daha iyi tabi. Fakat tuşun çok yukarıya kalkmayacağını düşünüyorum, yani kırılma seviyesine getirecek kadar yukarıya kalkmadan aynı zamanda konsol hissini verecek kadar makul bir seviyede tuşun kalkacağını düşünüyorum. Hatırlayanlar veya kullananlar bilir, eski tuşlu telefonlarda menü tuşu konsol şeklindeydi, tahmin ediyorum o tuş şeklinde bir hassaslığa sahip olacak.

Bu teknolojinin ne zaman çıkacağı belli değil şimdilik, fakat güzel bir proje gerçekten. Ben pek oyun oynamayı seven birisi değilim ancak sevenler adına sevindim. Tabletlere de böyle bir uygulama olur mu bilinmez ama sadece telefonlarda olsa daha iyi olur gibi, sizler ne düşünüyorsunuz iyi mi sizce, tabletlerde de uygulanmalı mı, düşüncelerinizi yorum olarak bildirebilirsiniz. 
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı