Windows 10, Holo Lens Gözlüğüyle Meydan Okuyor

     Microsoft şimdi de yeni koz olarak Holo Lens teknolojisiyle meydan okuduğunu açıkça gösteriyor. Sony'nin Morpherus ve Facebook'un Oculus VR teknolojileri sanal gerçeklik dünyası adına atılan ilk adımlar gibi görünse dahi, Microsoft Holo Lens gerçek hayatımıza optimize edilmesi mümkün hologramlar sunan son derece harika bir teknoloji olduğu düşünülüyor. Açıkçası bugüne kadar genellikle filmlerden alışık olduğumuz ve hayalini kurguladığımız bir teknolojiydi, fakat şimdi bunu günlük hayatımızda görmek gerçekten inanılmaz bir duygu olacaktır.


     Bu teknoloji sayesinde çevrenizde gördüğünüz nesnelerle ve duvarların üzerilerinde holografik görüntüler elde edebiliyorsunuz. Altyapısını microsoft tarafından alan ve Windows'un "Windows Holografik" olarak isimlendirdiği bu projenin geliştirilmesi ve hayata geçmesi için geliştiricilerden destek bekleniyor.

     Henüz geliştirme aşamasında bekleyen bu teknoloji Windows 10 timeframe sunulacak.
     Microsoft'un verdiği bilgiler şu şekilde: "Bu projemiz sayesinde teknoloji daha fazla kişisel bir hale getirilebilecek. Böylece iletişim kurmak, çalışmaları daha iyi algılamak, öğrenmek, öğretmek ve oluşturmak daha doğal ve kolay bir hale gelecek. Sonuç olarak dünyanın en önde gelen holografik bilgisayar platformu eminiz de Windows 10 olacak. Böylece dünyanızı sanal dünyaya, yani hologramlara kolaylıkla aktarabileceksiniz."

     Teoride oturma odanıza dilerseniz mayın tarlası oyununu da optimize edebilmeniz mümkün. NASA ile yapılan bu ortaklık sayesinde, NASA Jet İtki Labaraturları'nda Mars gezgini resimler kullanılmasıyla sanki Mars'da yaşıyor, orada yürüyormuş gibi optimize edilerek holografik ortamlar oluşturulabilecek. Böylece Mars'a gidildiğinde oraya daha kolay ve hızlı adaptasyon olmasının mümkün olacağı düşünülüyor.

     Şimdi sizleri isterseniz bu kadar bilginin üzerine tanıtım videosuyla başbaşa bırakalım. Arkanıza yaslanın ve geleceğin çok yakında geleceğini hayal edin...


     Microsoft bu teknolojisi ile günümüzde çok önemli bir koza sahip olduğunu biliyor, fakat her yeni devrim teknolojisi gibi elbette bu projenin başlarında da aksaklıklar olacaktır. Fakat şunu da unutmamak lazım ki belki de hep hayalini kurduğumuz sanal hayatı gerçeğe, veya gerçek hayatı sanala entegre etme olayı belki de Microsoft'un attığı bu adımla gerçekleşme yoluna girmiş olacak.

     Kim bilir belki de filmlere konu olan olaylar o kadar da uzak gelecekte değillerdir.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı