Samsung'a Evinde Büyük Darbe

Samsung kendi evinde pazar piyasasını elinde tutarken Apple'dan büyük darbe geldi. Bu zamana kadar pazar payı Güney Kore'de %15 civarındayken, şuan payını %33'e kadar çıkarıp iki katlık bir farkla büyük rekor kırdı.


Samsung ve LG'nin güvendiği dağlara kar yağdı, Kore piyasasına hakim olduklarıyla geçinen iki şirket, özellikle Samsung büyük darbe aldı. Samsung hala birinci sıradayken pazar payı %40'larda kaldı. LG ise yine %16 civarında bir pazar payına sahip. Fakat LG daha önceden olsa bunu önemsemezdi, çünkü kendi evinde geride kaldığı şirket yine kendi ev sahibi diyebileceğimiz Güney Kore'ydi. Fakat şimdi durum hiç iyi değil, yabancı bir marka ilk defa %20'den fazla pazar payına sahip oldu ve kendi evinde Apple'a yenik düştü. 

Şuan Samsung ne gibi bir strateji izler bilemiyoruz ancak acilen bir şeyler yapmazsa kendi evindeki rekabeti kaybedecek, maddi yönlerin dışında manevi olarak da bir geri plana düşüş yaşayacaktır. Tabi bizler her zaman rekabetin olması taraftarındayız, umarım Samsung bu yediği darbelere engel olacak şekilde kendisini geliştirecek projelere yönelir. Şu sıralar zaten köklü bir değişimin içinde olduğunu biliyoruz, belki de düşüş sebebi bu geçiş aşamasındandır diyerek, geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum.

Sizler bu rekabet hakkında ne düşünüyorsunuz, önümüzdeki günlerde bizi neler bekleyecek, kimin yanındasınız yorumlarda belirtebilirsiniz.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı