Whatsapp'dan 24 Saat Engeli


Yeni gelen yasağa uymayanları 24 saatlik bir engelleme bekliyor.

Eminim ki teknoloji, bilim veya bu gibi gereksiz görülen bilgilere %10 dahi ilginiz varsa, yani şuan bu sayfayı okuyorsanız, eminiz ki sizde %80 olarak akıllı telefonları saran Whatsapp uygulamasını kullanıyorsunuzdur. Artık SMS ve MMS fonksiyonları tarihe gömen bu uygulama neredeyse bluetooth işlevini dahi geride bırakıyor. Artık insanlar bluetooth ile medya alışverişini tercih etmek yerine Whatsapp kullanmayı seçiyorlar.



Peki bu haberimiz nedir? Arkadaşlar bildiğiniz veya şimdi öğreneceğiniz üzere Whatsapp için üçüncü parti uygulamalar bulunuyor. Bunlar görüntü güzelleştirmesi adına olan uygulamalardır. Mesajların baloncuk şeklini, rengini veya tarzını değiştiren bu gibi programları kullananlara artık ceza gelecek...



Bu gibi üçüncü yazılımları kullananları Whatsapp 24 saatliğine engelleme koyuyor. Whatsapp plus gibi bir uygulama kullanıyorsanız eğer dikkatli olun, siz de bu engelleme ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bir çok kişi belki bu haberi okuyunca "Onlara ne oluyor, ne zararları var" gibi düşüncelere kapılabilir. Fakat aslında bu parti yazılımlar, kişisel bilgileri isteyerek veya istemeyerek kopyalandığını bilmeleri gerek. Sizleri korumak adına bu gibi uygulamaları kullananlara cezalar verilerek bunun engellenmesi hedefleniyor.










Yani aslında amaç sizi korumak, tıpkı ailelerimiz gibi, hoşumuza gitmiyor ancak iyiliğimizi düşünüyorlar. O yüzden bu tarz uygulamaları kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyorum.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı