Google ismi nasıl ortaya çıktı?




Bu arama motorunun ilk kurucuları Sergey Brin ve Larry Page'dir. Başlarda arama motorunun ismini "Back Rub" olarak gündeme sunmuşlardı.



O görmeye alışık olduğumuz "Google" yazısı belki başından bu yana hiç değişmemiş olsaydı soldaki resimde görünen bir arama motorunu kullanacaktık. Belki de o kadar meşhur bir arama motoru olmayacaktı...




Arama motorunun ismi daha sonra Googol olarak değiştirildi. Bu kelime matematiksel bir sayı ve değer olarak (10^100)dür. Yani 1 (bir) sayısının yanına yüz adet sıfır koyun. Goooooooooooogol... Bir zamanlar arama sonuçlarındaki sayfa numaraları yerine bu "O" harflerini hatırlayın.
Daha sonra bu isim resmi kurumlarca anlaşmalar, kurumsallaştırmalar sonucu bir telaffuz hatasıyla Google olarak gündeme geçmiştir. Yani belirli bir anlamı olmayan bir sözdü o zamanlarda, şimdi ise en meşhur sözcüklerden, dil, cinsiyet, coğrafya fark etmeksizin birçok insanın bildiği bir kelime.


Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı