Minecraft'ın Yapımcısı Kim?

Hepimizin bildiği, kimilerinin "ne zevk alıyorlar anlamadım" diye yakındığı bir oyundur Minecraft. Fakat büyük bir çoğunluğun zevk aldığı bir oyun, ben oynamıyorum bu oyunu ancak oyun hakkında araştırmalarım olmuştur. Oyunu oynamak için küçük bir ödeme yapmanız gerektiğini aksi takdirde tek başınıza oynayabileceğinizi unutmayın.

Bu oyun nedir peki, görselleri mi iyi, amacı mı? Galiba bende çözemedim tam olarak. Sanırım oyunun bir sonsuzluk yanı var, yani bir çok şey üretebilirsiniz, harita deseniz ucu bucağı yok, tekrarlanacak bir durum yok, belki insanları etkileyen budur. Siz oynuyorsanız veya etrafınızdakiler oynuyorsa tercih etme sebeplerini yorum olarak belirtirseniz bizler de öğrenmiş oluruz insanlar neden bu oyunu tercih ediyorlar.

Peki gelelim oyun nasıl ortaya çıktı. Oyun 1980'lerin grafik kalitesiyle yapılmış. Yapımcısı Markus Persson acaba bu kadar Dünyayı kasıp kavuran bir oyun olacağını tahmin edebiliyor muydu bilinmez.

Markus oyundan elde ettiği gelir ile Stockholm'un en pahalı evini satın aldı, şirket çalışanlarına 3 milyon dolar prim dağıttı. Şu sıralar Microsof Minecraft'ı satın almış bulunuyor. Haberlere göre yaklaşık 2,5 milyar dolara oyunu satın alındığı açıklandı. Daha sonra yapımcısının şirketten ayrıldığına dair haberler de var.

Anlaşmanın bu birkaç ay içinde tamamlanacağı söyleniyor, bakalım Microsoft verdiği paranın karşılığını almak adına yenilikler yapacak mı nasıl bir politika izleyecek hep birlikte göreceğiz. Minecraf günümüze kadar 54 milyondan fazla satış yapmıştır.

Minecraft Oyunu İndir
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı