Youtube Videolarda Büyük Yenilik

Bilindiği üzere youtube dünya üzerindeki en büyük video paylaşma ve yayınlama ortamlarından birisi. Bunu kendilerine iş olarak edinen insanlar dahi var öyle ki bir süre sonra televizyon sektöründe ünlüyüm diye geçinen insanlar Youtube üzerinde kanallarda görünecek gibi görünüyor. Yani artık herkes bir yönetmen, herkes bir oyuncu, herkes bir medya sektörüne sahip olabilir, bunu Youtube bizlere sağlıyor.

Bu girişimci ruhlara youtube videoları büyük bir özellik getirdi. Artık izlediğiniz videoları istediğiniz kameradan izleyebileceksiniz. Televizyonda bize istedikleri şekilde kamera geçişleri yapılıyordu, yani bir kişi şarkı söylerken bazen seyircileri izletiyorlardı, bazen arkadaki diğer konukları, bazen şarkıcıyı, bazen şarkıya eşlik eden insanları. Artık buna biz karar vereceğiz!

Yeni özelliğimiz sayesinde kişi 4 kamerayı aynı anda senkronize olacak şekilde youtube üzerinden yüklerse, bu geçişleri yapma hakkını bize sunuyor. Şöyle ki, ister 1. kameradan şarkıcıyı izleyin, ister 3. kameradan sunucuyu. İstediğiniz an istediğiniz kamera açısı sizin emrinizde. Ben çok beğendim açıkçası. Konuyu tam anlamayanlar için aşağıda linkini verdiğim adrese bakmalarını tavsiye ediyorum.

Söz konusu video için tıklayın

Artık bu işi daha ciddi yapmak isteyenler veya aklında bu özelliği iyi kullanacak fikirler barındıran yönetmenlerimiz, evet sizler ve bizler, çok daha güzel şeyler ortaya koyabileceğiz. Bir çok kamera olması bakımından bu özelliği kusursuz bir şekilde kullanmak, iyi bir internet hızını da beraberinde gerektiriyor bunu da belirtmekte fayda var. Aynı anda eklenen kamera sayısı kadar video yüklediğinizi düşünün.

Sizler bu özellik hakkında neler düşünüyorsunuz, ben dediğim gibi çok ilginç buldum eminim insanlar ortaya çok güzel videolar ekleyecektir. Artık kolay bir yanı da belki şu olabilir, insanlar farklı açılardan çektikleri görüntüleri birleştirip düzenlemek zorunda kalmayacaklar. Her kameranın görüntüsünü yükleyip, geçişleri  bizlere bırakabilecekler. Yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı