Whatsapp Artık İnternetsiz Kullanılacak - Whatsim

Facebook sahibi bizim Mark Zuckerberg , biliyorsunuz ki 19 milyar dolara aldığı göz bebeği Whatsapp'ı geliştirmek adına çabalıyor. Whatsapp ve satılması üzerine konuya buradan ulaşabilirsiniz. Mark, whatsapp için bir yenilik olarak kısa zaman önce Whatsapp Web uygulamasını gündeme sunarak bir rahatlık sağlamıştı. Eğer bu konu hakkında da bilginiz yoksa ona da buradan ulaşın napıyım yani. Daha da link yok ! Bu konuyu da iyi dinleyin sonra ileride de bu konunun linkini verdirtmeyin bana vermem, ortalarda, "yok efendim ben duymadım bu Whatsim dedikleri ne ki, arkadaşlar hemen duymuş benim niye haberim olmadı" diye gezersiniz.
Azarlama bölümünü hızlıca geçtikten sonra şu konuyu açıklığa kavuşturalım. Arkadaşlar yakında ülkemizde de satışı sunulması planlanan bu sim kart benzeri WhatSim kartlarla Whatsapp'ı internet olmadan kullanabileceğiz. Şimdi hepiniz zeki insanlarsınız bekliyorsunuz peki kart mı pahalı, yoksa, yoksa özel lüks bir telefonla mı kullanacağız? diye sorudan soruya koşuyorsunuz. Hiç biri değil arkadaşlar merak etmeyin.

Nasıl kullanılacak ?

Hala bir bit yeniği arıyorsunuz biliyorum. Kullanma mantığı akbil, veya elkart yani toplu taşıma kartları gibi. Karta bir miktar para yükletiyorsunuz ve medya paylaşımı yaptıkça düşüyor. "Aman eksik kalsın" demeyin hemen. Biliyorum hiç para ödemezken durduk yere paranız gidecek gibi. Medya paylaşımından kastımız yazılı mesaj dışındaki durumlar, yani sadece masumca yazışmak isteyen arkadaşlarımız korkmasın, her ihtimale karşı gülücük göndermeyin tabi ciddi konulardan konuşun... 

Ne gibi sorunlar olacak?

+Aklıma takılan sorulardan biri şu: "Bu insanlar normal sim kartlarını nereye takacaklar? Nereye takacaklar ya bi söyleyivirin?"
-Kendi kendime cevabım da çift sim kartlı telefonlara olabilir, sim kartı çıkarmamız gerekebilir, veya yeni teknolojiyle artık telefonların sim kartsız kullanılması olabilir.
+Diğer bir sorum: "Eğer sadece anlatılanlar gibiyse gerek var mıydı? Sadece whatsapp için telefona bir donanımmışcasına sim kart eklemeye lüzum var mı emin değilim. Belki anlatılanlar dışında da güzel özelliklerle ülkemize gelecek ancak şu durumda umuyoruz ki Whatsapp kullanmanın tek yolu bu sim kartlar olmaz. Çünkü bu 19 milyar eninde sonunda bir yerimizden çıkacak hepimiz bunun farkındayız, yani, Mark bunun acısını bizden alacak hazırız :) Şaka bir yana umarım bizi zora sokmazlar çünkü 1 milyar kullanıcıya gözünü diken whatsapp insanları gerçekten sarmış durumda, SMS, MMS ve Bluetooth gibi bir çok kavram giderek Whatsapp'ın içinde yok oldu. Şunu da biliyoruz ki eğer Sayın Mark, "Telefonunuzdaki sim kartları çıkartıyor ve bunları takıyorsunuz" derse hepimiz yapacağız, istersen yapma...
Yine de güzel düşünmek gerekir, belki hiç bir sorun olmayacak hatta üzerine veri alışverişi yapmak istemeyenler sadece mesajlaşmak isteyenler için, ilk kartı aldığı ücret dışında başka masraf çıkmayacak. Tabi whatsapp kullanmak için artık hepimizin telefonlarında internet paketleri var, sadece whatsapp'a kullanmak zorunda olmadığımız internet paketleri hem de. Yine de çok bağımlılar için internetin bir anda kesildiği ortamda kriz geçirmemeleri adına yenilik yeniliktir diyor ve yine teşekkürlerimizi iletiyoruz Sayın Mark Bey'ciğimize. Ardı ardına getirdiği teknolojilerle biz Whatsapperları memnun ediyor.


Sizler bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz, ülkemize de gelmeli mi, gelirse sorunlar olur mu ve siz kullanır mısınız bize yorumlarda bildirmeyi unutmayın.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı