Windows 10'a Geçişler Ücretsiz

Microsof'un ABD'de yaptığı toplantıda Windows 7, 8 ve 8,1 kullanıcıları, windows 10'a ücretsiz geçiş yapabileceklerini söyledi. Sanıyorum ki Windows 10'un asıl önemli konusu Holo Lens Gözlükler olması. Bu konuyla ilgili yazım için tıklayın. 

Şüphesiz devrim yaratacak bu teknoloji asıl hedeflenen olay, yani tamam ücretsiz geçiş evet, fakat Holo Lens Gözlüklerin fiyatları ne olur ne derecede kaliteli olur bilemiyoruz şu an. Bir teknoloji çıkar çıkmaz en iyisi elbette olmaz fakat umuyoruz ki sırf çıkarmış olmak adına çıkarılmamıştır, bir sürü hata ile karşılaşıp onca haberlerden tanıtımlardan sonra kurduğumuz hayallerin yıkılmasını da istemiyoruz.

Başlangıç menüsüne merhaba

Yapılan toplantıdaki bir diğer açıklama da belki ilginizi çekecektir, bu konu başlangıç menüsünün geri gelmesiydi. Windws 8 kullanmaya alıştınız belki ancak mutlaka içinizde o başlat özlemi vardır, çünkü çok alışmıştık. Windows 10 teknolojisiyle birlikte eski özlemlerimize de kavuşacağız.

Bilindiği üzere tablet ve telefon sürümleri de mevcut olacak, yapılan toplantıda bu sürümler de tanıtıldı. Ek olarak İnternet explorer yerine artık Spartan olacağı da söylendi.


3 boyutlu hayata geçiş

Toplantının ana teması ve ilgi çekici konusu şüphesiz Holo Lens Gözlükler oldu. Bu cihazı kablosuz hologram bilgisayarı olarak tanıttı. Bu teknoloji sayesinde filmlerden oyunlara kadar hayatımızda bir çok şey artık 3 boyutlu hale çevrilebilecek, diye açıklamada bulundular. Yazımın başında da bahsettiğim gibi mutlaka reklam tanıtımlarıyla birebir olmayacak, çünkü tanıtımda öyle bir gösteriyor ki, sanki motosiklet gerçekmiş gibi duruyor oysa değil, biz bu tanıtımı monitörden izliyoruz, hiç olmasa bile gözlüklerin arkasından görecek olmamız dahi monitörden izlemeyle aynı olmayacaktır bunu unutmayalım, çok beklentiye girmeyin desem de ben de merakla bekliyorum.

Acaba anlatılanlar kadar kaliteli olacak mı, Robocop gibi ortalarda gezecek miyiz, yolda birbirimizi gördüğümüzde aklımızdan geçenler otomatik olarak karşıya iletilecek konuşmayı bırakacak mıyız. Ne güzel olurdu, şuan bu yazdıklarımı klavye de değil de konuşma havasında düşünerek yazmak vardı, tabi siz okurken de benzeri bir şekilde okuyor olacaktınız.

Okuduğunuz için teşekkürler, gelişmeler oldukça arşivimizde yer veririz, düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı