Flappy Bird Nasıl Ortaya Çıktı?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.semigames.bounceball

Belki de ünlü uygulamalar arasında en çok kıskanacağımız yapımcı Dong Nguyen olacak. Çünkü Dong, aynı bizim gibi birisi, ne bir şirkesin CEO'su ne de başka bir şey. Aynı bizler gibi okula giden, ders aralarında arkadaşlarıyla gülüp eğlenen eve gelince televizyon karşısında vakit geçiren birisi.


Bir gün Dong, eve de gelmiş kimse yok. Açmış bakmış telefonu, oynamış Angry Birds oyununu. Bakmış bakmış sıkılmış demiş ki "Bu ne kadar garip bir oyun." Geçmiş bilgisayarının başına İOS yazılımcılığını öğrenmeye başlamış. Daha sonra asıl yapmak istediği oyuna doğru giderken deneme amacıyla bir oyun tasarlamış, bu oyunun ismi Flappy Bird'müş. 3 günde oyunu yalap şap bir şekilde hazırlamış, öyle ki sizin de tahmin edeceğiniz üzere oyunda kullandığı grafikler diğer oyunlardan hazır olarak alınmış. 

Bu oyunu markete yükledikten sonra (tabi ki ücretsiz olarak) bir kaç kişinin alay konusu olmuş. Hepimiz bu oyunu alay ederek oynamaya başladık kabul edelim. Fakat bir şeyler önceden hep alay konusu oluyor, sonra o alay edenler oyunu bırakamıyor. Başkaları da indiriyor, onlar da dalga geçiyor, ve ellerinden düşürmüyor. Evet, aynı sizi anlattım değil mi?

Oyun üzerine Dong'un twitter hesabına küfürler, hakaretler yağmaya başlamış. Oyuna sinirlenenler tehditler yağdırmaya başlamışlar, bırakamadıkları için. Çocuk tabi oyunu kaldırmış bir süre sonra. Daha sonra abileri arka çıkarak tekrar oyunu yükletmişler, öyle ki oyun içi reklamlarla günde 50 bin $ kazanabileceğini hissetmişler adeta. O güne kadar ailesi günde 1$ ile geçinirken o her gün 50 bin $ daha kazanarak uyanıyor, şimdiye kadar on milyonlarca dolar kazandı kendisi.

Yazımın başında da kıskanacağımızdan söz etmiştik, gerçekten bende bunu yazarken kıskandım, deneme amaçlı yaptığı bir oyundan milyonlarca dolar kazanıyor. Haydi, şimdi hepimiz İOS yazılımcılığı öğrenip işe başlıyoruz, geri kalmamız söz konusu dahi değil. Öyle bir oyun yapacağız ki...

Bu arada şu an bu oyun hala marketlerde mi bilemiyorum bir zamanlar kaldırılmıştı, ancak gündemdeyse eğer hala, Mark Zuckerberg yakında icabına bakacaktır. Siz siz olun bu adamın dikkatini çekmeye bakın, sonra zenginsiniz. beni de görün.
Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger yorumu yap
    Facebook yorumu yap

1 yorum:

  1. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.semigames.bounceball

    YanıtlaSil

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı