SnapChat Nedir? Hikayesi

Evan Spiegel tarafından yapılan bu uygulama henüz 23 yaşındaki üniversiteden yeni mezun olan bir gencin elinden çıkıyor. Bu uygulama diğer rakiplerinden farklı olarak fotoğrafların ve mesajların 10 saniye içinde silinmesiyle gündeme geldi. İnsanlar böylece çılgın fotoğraflar yükleyebiliyorlardı ve kısa sürede 100 milyon kadar böyle düşünen insana ulaştı.

Bunu gören Facebook durur mu, gene durmadı. Facebook kendisinden başka hiç bir uygulamanın daha iyi olmasını istemiyor, daha doğrusu daha iyi olmaya yaklaşsa dahi hemen reddedilemeyecek tekliflerini yapıyor. Siz ne yapardınız acaba, elinizde bir uygulama var gayet de güzel gelişiyor, Facebook'a kafa tutar devam eder miydiniz ki karşılığında birden popülerliğinizi düşürme riski de var, yoksa hiç naz yapmadan satar mıydınız?

23 yaşındaki bu gence 3 milyar dolar teklifini yaparak tek seferde programın haklarını kendine alan Facebook, 1 yıl gibi kısa süre içinde uygulamanın değerini 10 milyar dolara yükseldi. Evan, aldığı 3 milyar dolar ile şuan hayatın anlamını sorguluyor, sebebi neydi ki? diyor kendi kendine. Ben de bu uygulamaları çatır çutur satın alan Facebook'un servetini merak ediyorum. Borca mı giriyor alırken yoksa direkt çekiyor mu çok merak ediyorum. Mark ile bu konu hakkında kısa bir süre içinde görüşme sağlayacağım, sohbetimin özetini burada sizlerle daha sonra paylaşırım.




Google Plus'da paylaş

Yazar: Semih Solak

Bu makale hakkındaki görüşlerini, isteklerini, sormak veya paylaşmak istediklerini bana aşağıdan "yorum olarak" belirtebilirsin... En kısa sürede dönüş yaparım.
    Blogger'la Yorum Yap
    Facebook'la yorum yap

0 yorum:

Yorum Gönder

Görüşlerini yorum olarak belirtebilirsin.

Eğer buradaysan;

Dikkat:Bu sitedeki bilgilerin hiçbirisi arkadaş arasında kullanılamaz. Kullanılması halinde toplumda dışlanma, arkadan konuşulma, sohbetlere davet edilmeme gibi etkileri görülebilir. Siz siz olun burada okuduklarınızı veya kendi bildiklerinizi buradan dışarıda paylaşmayın, aramızda konuşalım:) Buyrun sohbete ...

Bu haftanın meraklı sayısı